Mi az a Szamuráj suli?A Szamuráj Suli egy 2001-ben alapított iskola, mely azt a célt tűzte ki, hogy összefogja az eredeti tradicionális harcművészeti irányzatokat és ezeket oktatja az iskola keretein belül.

Jelenleg két irányzat tartozik az iskolához:

1) Enshin Itto Ryu Battojutsu
Az Enshin Itto Ryu Battojutsu a Machida család által kifejlesztett tradicionális japán kardos irányzat. Enshin a kör közepét jelenti, a Battojutsu a kard kirántását és vágást. A harcművész az energiaáram-lás középpontjába helyezi magát. Ebben az ágban nagy a hangsúly a sebességen. Machida Kancho 2 másodperc alatt kirántja a kardot, vág és visszahelyezi azt a tokjába. Ez az irányzat három gyakorlati készségből áll:

1) Kata: előre beállított mozdulatsor megtanulása, a benne lévő technikák, oko-zatok és stratégia megértése iaitoval (gyakorló fém karddal),

2) Kumitachi: gyakorlati alkalmazás és annak megértése párban, általában bokennel (fa-kard),

3) Tameshigiri: vágásgyakorlás valódi, éles kard (Shinken) segítségével.

A művészet filozófiája a relaxáció, helyes távolság tartása, időzítés, fókusz, koncentráció, bizalom, jelenlét, szándék, pontosság, intenzív energia. Itt nincsenek versenyek, ez valódi harcművészet!

2) Takeda Ryu Aikijutsu Enshin-ha
A Takeda Ryu Enshin-ha változatlanul megőrizte azokat a technikákat és elveket, amiket SOKE OBA ICHIO oktatott, és amelyek ezredéves fejlődés után végre hozzánk is eljuthatnak. Az iskola megőrizte azokat a végrehajtási módokat, amik kifejezetten csatatérre, páncélban lévő ellenfél ellen találtak ki, úgy ahogy megőrizte azokat is, amik rendfenntartáshoz, vagy szűk térben, fegyver nélkül kellettek. Világosan látszik, hogy az iskola technikái hogyan alakultak, alkalmazkodtak Japán történelméhez, illetve Japán mindenkori berendezkedéséhez.

A Takeda Ryu Enshin-ha iskolát 2008 óta oktatjuk a Szamuráj Suli keretei között. Bővebb információért kérlek keress meg minket facebookon, vagy írj messengeren.