A Takeda Ryu iskola hatékony az utcán?

Igen és nem egyszerre!

Minden csak rajtad múlik! Ha nem tudod, hogy hogyan kell egy repülőt vezetni az nem azt jelenti, hogy a repülőgép rossz. A régi nyugati filmek mottója: "Nem a fegyverek ölnek, hanem a fegyvert használó emberek!". A technikákat nincs értelme különválasztani az embertől, mint ahogy helyes értelmezés nélkül használni sincs. Ezeket a technikákat 40 generáción keresztül fejlesztették és csatamezőkön, élet-halál küzdelemben alkalmazták, ott ahol az ellenfél szintén képzett szamuráj volt. Ez egy nagyon komoly, tiszta és hatékony harcművészeti rendszer.

Tehát csakis rajtunk múlik, hogy a gyakorlatokat helyesen megértjük-e illetve, hogy az adott szituációban használjuk-e őket. Megértjük-e a gyakorlatok mögötti elveket és a stratégiát. Nem szabad a technikákat pusztán lemásolni, mert így valós szituációban lehet, hogy nem fognak működni.

Nem szabad összekeverni a sport típusú küzdősportok hatékonyságát egy valódi utcai harccal, ahol valóban nincsenek szabályok, nincsen bíró, időkorlát, nincsenek tiltott technikák és természetesen sokszor akár több ellenfél is rád támadhat egyszerre.

A Takeda Ryu egy ősi iskola, ami felkészít arra, hogy bármikor, bármilyen támadásra spontán, ösztönös módon tudjál reagálni, de azt is tudni kell, hogy ezek a gyakorlatok csak egy lehetőség az önvédelemre, és hogy ez milyen hatékonyan fog működni egy valós helyzetben csak rajtad múlik.